hits


Økologisk mat

Fra nå av skal jeg gjøre mitt beste i å kjøpe økologisk mat når jeg handler til middag osv. Jeg vet at dette blir litt vanskelig når jeg ikke lager maten selv, f.eks. mens jeg er i militæret - men skriver det ned fordeom så jeg husker det!

Grunnene til å kjøpe økologisk mat:
1# Dyrene er garantert bedre velferd, bla. ved at de har større mulighet for bevegelse, også utenom beitesesong, og at de ikke presses til å vokse for fort. Det stilles mange krav til dyrene, f.eks. at de ikke skal holdes i bur, at de skal fores med økologisk fôr som er tilpasset dyreslaget og at ungene skal få melk fra moren.
Etter å ha lest gjennom kravene har jeg skjønt hvor stor forskjell det er mellom økologisk produksjon og konvensjonell(vanlig) produksjon, spesielt arealkravene og diverse krav jeg virkelig trodde var grunnleggende. Konvensjonell  produksjon har f.eks. ingen krav til at sau, lam, svin og fjørfe skal få bevege seg utendørs. Det vil si at disse dyrene kan ha levd hele livet sitt uten å ha sett hvordan det ser ut utendørs. I tillegg kan kyllinger slaktes allerede etter 28 dager(!!) på grunn av den hurtige veksten som skyldes fôret de blir tilført.

Jeg er klar over at velferden for produksjonsdyr er bedre i Norge enn i de fleste andre land, men dyrene kan ha det bedre! Dessuten overvåker og skjekker Debio produksjonen i andre land, slik at også internasjonal mat som finnes i butikken kan merkes med økomerket.

2# Økologisk mat er tilsatt minimalt med tilsetningsstoffer og det er ikke brukt noe kjemiske sprøytemidler. Genmodifiserte produkter er heller ikke lov.

 

Én kommentar

OSLOFRU

06.09.2014 kl.17:25

Vad fint hår du har :) ;)

Skriv en ny kommentar

Om meg

...

Jeg heter Vanessa Johansen, er 21 år gammel og kommer fra Akershus.

Høsten 2015 flyttet jeg til Budapest, og her skal jeg bo i 5,5 år for å studere veterinærmedisin!

Heaven can wait, we're only watching the stars

Følg meg på...


Instagram

Kategorier

Arkiv

Icon